Агри Баланс – нови продукти!
08.04.2017
КАК СА ПРОИЗВЕДЕНИ НАШИТЕ ПЕЛЕТНИ ТОРОВЕ
08.04.2017
Покажи всички

FERTIL е органичен тор с азот от AGROGEL® с бавно освобождаване и комплексообразуващи микроелементи. Благодарение на високото съдържание на азот с бавно естествено освобождаване, органичната материя е изцяло усвоима. Подобрява състоянието на почвата и позволява на растенията да реализират пълния си производствен потенциал. Употребата на FERTIL само с едно приложение задоволява нуждите от азот на земеделските култури.

AGROGEL® е хидролизиран и стабилизиран твърд желатин на основата на протеинов азот, получен чрез иновативния процес на ILSA FCH® (напълно контролирана хидролиза).Има биостимулиращо и комплексообразуващо действие. Този желатин е резултат от процес, който днес само „Илса“ е в състояние да реализира. Това е първата органична матрица, за която е посочен и официалният метод за идентификация, като гаранция за качеството на произход. Традиционните процеси не могат да определят предварително съдържанието на разтворим органичен азот и следователно продуктът се титрува само в общ органичен азот.

Торовете на основата на AGROGEL® осигуряват максимална безопасност на състава, за разлика от повечето органични торове на пазара, които обикновено нямат нито постоянна матрица нито научно проучване. Хидролизираният желатин за използване в селското стопанство няма никакви ограничения за употребата. Всички елементи се абсорбират от културите непрекъснато във времето, без загуби и без замърсяване.