GELAMIN – ТЕЧЕН ЖЕЛАТИН ЗА УПОТРЕБА В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО
03.07.2017
ПОВЕЧЕ ЗА КАФЯВИТЕ ВОДОРАСЛИ И ТЯХНАТА РОЛЯ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО
08.08.2017
Покажи всички

Lecitina може да се използва за зимни пръскания на трайни насаждения като алтернатива на минералните масла.

LECITINA е природен продукт на базата на соев лецитин, получен в резултат от процеса на извличане на масло. В състава му присъстват различни компоненти като гликолипиди, триглицериди и по-специално фосфолипиди. Използването на този продукт с хербициди и други продукти за растителна защита, позволява да се стандартизират капките вода, което спомага за по-равномерното разпределение на продуктите върху третираната повърхност в следствие на което се повишава ефективността на използваните пестициди (хербицид, инсектицид, фунгицид, акарицид и др.).

Поради своята маслена консистенция Lecitina може да се използва за зимни третирания при трайните насаждения като алтернатива на минералните масла за намаляване плътността на зимуващите форми на акарите и щитоносните въшки за следващия вегетационен период. Освен това се унищожават яйцата и ларвите на други вредители като педомерки, листни въшки, листозавивачки и др.

МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:

Lecitina има много добре изразена маслена консистенция, която прилепва плътно към напръсканата повърхност, като образува тънък филм върху третираните растения, като по този начин се прекратява достъпа на кислород до зимуващите форми на вредителите, в следствие на което те загиват. Това води до значително намаляване на популацията на вредните видове насекоми и акари през следващия вегетационен период, което води до оптимизиране на разходите за растителна защита по време на вегетация.

Lecitina е смесим с медни продукти (най-често използваните за зимни пръскания), като спомага за равномерното им разпределение и по-доброто прилепване към третираните повърхности, което води до значително повишаване на тяхната ефективност.

ДОЗИ И НАЧИН НА УПОТРЕБА ПРИ ЗИМНО ТРЕТИРАНЕ:

Lecitina се използва в доза 600 – 700 гр/100 л вода, като за зимните пръскания е добре количеството на работния разтвор да е 100 л на декар, като се опръскват обилно всички части на растенията, включително и стъблата.

Препоръчва се третиранията да се извършват след листопада до фенофаза „набъбване на пъпките“.

ПРИГОТВЯНЕ НА РАБОТНИЯ РАЗТВОР:

При приготвяне на работния разтвор е добре да се спазва следната последователност:

ВОДА ˃ МЕДЕН ПРЕПАРАТ > LECITINA

Необходимото количество меден препарат се изсипва в кофа с вода, като се разбърква до получаване на хомогенна смес. Така приготвения разтвор се добавя в пръскачката, наполовина пълна с вода, при непрекъснато разбъркване, след което се добавя и Lecitina. Пръскачката се допълва с вода, разбърква се добре и така приготвения разтвор е готов за употреба.

 

ДОЗИ И НАЧИН НА УПОТРЕБА ПРИ ПРЪСКАНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВЕГЕТАЦИЯ:

С пестициди в доза 0,1 – 0,15 кг/дка

Растителна защита в доза 0,2 – 0,3 кг/дка

Други цели – 0,25 – 0,3 кг/дка

 

LECITINA е съвместим с повечето хербициди и продукти за растителна защита.

 

Състав:

Фосфолипиди – 95%

Фосфатидилхолин – 5%

ОПАКОВКИ: 1, 5, 10 кг

 

Свържете се с нас на:

Тел.: + 359 884 949 449 или + 359 889 989 554

e-mail: office@agribalance.bg

 

Екипът на Агри Баланс е на Ваше разположение за консултации, запитвания и всякаква допълнителна информация от която се нуждаете!

НИЕ СМЕ ТУК, ЗА ДА ПОМОГНЕМ!